635 poze   195100 vizite

Parazitii cainilor

Parazitii intestinali frecventi la caini

Viermii inelati - limbricii

Se intalnesc atat la cainii maturi cat si la pui. Un numar mare de pui se nasc cu limbrici in tesuturile lor. Larvele ajung in organismul lor prin migrare din organismul mamei – daca aceasta este infestata - in uterul acesteia si apoi in organismul puiului sau prin alaptare. Larvele isi croiesc apoi drum spre tractul intestinal unde incep sa depuna oua, ouale eliminate prin fecale pot reimbolnavi cainele sau pot imbolnavi alti caini daca acestia vin in contact cu zona contaminata – prin zona contaminata se intelege inclusiv solul, in care limbricii pot supravietui o perioada buna de timp.

Limbricii sunt activi in intestinele cainelui, adesea cauzand varsaturi sau balonari. O infestare severa poate duce chiar la decesul animalului. Avand in vedere ca ouale depuse sunt in jur de 200.000 zilnic, la cel mai mic semn de alarma trebuie sa duceti cainele la medicul veterinar pentru a-i aplica tratamentul adecvat.

Nu este obligatoriu ca semnele sa apara imediat ce cainele a fost infestat, este posibil sa nu existe nici un fel de actiune a limbricilor pentru o perioada buna de timp, ei incepand sa actioneze, mai ales in cazul femelelor, in ultimul stadiu al gestatiei.

Nematode (Ancylostomatidae)

Tot o specie de paraziti intestinali, Ancylostomatidele isi fac cuibul in intestinul mic, se hranesc cu sangele cainelui – paraziti vampir. Se transmit in acelasi mod ca si limbricii.

O infestare severa si netratata la timp are urmari din cele mai tragice, ducand in final la moartea cainelui. Cel mai adesea cainele devine anemic din cauza pierderilor de sange. La cainii adulti boala poate deveni cronica.

Primele semne:

anemie
diaree cu sange
pierdere in greutate
stare de slabiciune a organismului accentuata.


Nematode (Trichuris trichiura)

Traiesc in cecum – prima parte a intestinului gros. De regula diagnosticul este destul de greu de pus deoarece Trichuris produc mai multe feluri de oua asa ca examinarea mostrelor de fecale este dificila si de multe ori inexacta. Diagnosticul se pune pe baza semnelor fizice evidente: scadere in greutate, fecale acoperite de mucus; de asemenea, se impune cercetarea zonei in care traieste cainele pentru a vedea daca este sau nu o zona in care Trichuris au fost semnalati anterior. Tratamentul de cele mai multe ori trebuie repetat pentru a se evita orice complicatii.

Teniile

Un alt parazit intestinal, tenia se transmite la caini prin ingurgitarea de muste, purici sau alte insecte purtatoare, carne cruda infestata, soareci sau sobolani.

Tenia arata ca o panglica, formata din mai multe segmente dreptunghiulare, poate avea si 100 de astfel de segmente; este eliminata prin fecale.


Prevenirea parazitilor intestinali.

Pentru a evita orice tip de parazit intestinal trebue luate cateva masuri de precautie, aceleasi pentru toti parazitii.

indepartati fecalele cainelui din curte sau din zona in care il plimbati (exista in comert pungi speciale);
incercati sa supravegheati cainele pentru a nu intra in contact nici cu excrementele sale nici cu cele ale altor caini; multi caini au obiceiul sa miroasa excremente;
daca deja este sub tratament impotriva unor paraziti, nu-i aplicati cainelui alt tratament pentru alt tip de paraziti, efectele nu vor fi pozitive;
tratati cainele numai cu produse recomandate de medic.
Sursa www.animalutze.com/articole/paraziti-intestinali-caini.php





Cum scapam de parazitii externi?

Banuiesc ca stii deja ca oricat de simpatic ar fi catelusul tau cand se scarpina, asta nu ii face nicio placere. Prin urmare, daca nu ai facut-o deja, e momentul sa investesti putin intr-o metoda care sa il scape de musafirii nedoriti. Uite cateva sfaturi:

1. In primul rand tine minte: o simpla baie cu sampon obisnuit e inutila! Singurul rezultat pe care il obtii sunt niste purici mai curati.

2. Nici clasica metoda a vanatului puricilor de pe caine nu e o idee. Daca te distreaza, poti continua. Dar, in afara de cazul in care esti gata sa iti petreci 8 ore pe zi facand asta, nu ai sanse sa obtii rezultate notabile.

3. Acum, sa trecem la metode mai "profi": una ar fi zgarda impotriva puricilor. Cainele meu nu prea o agreeaza. Mi-am dat seama de asta din modul in care se chinuia sa o piarda. Daca al tau e mai cuminte, o poti folosi totusi. Dar nu te astepta la rezultate extraordinare. Fiind purtata la gat, cateodata nu reuseste sa aiba efect pe tot cainele. Unde mai pui ca daca il mangai pe gat veti dobandi si tu un miros anti-purici remarcabil.

4. Samponul impotriva parazitilor externi mai e cum mai e. Dar merge doar la caini tinuti in casa si spalati relativ des si bine. Daca detii un munte de ciobanesc plin de par sunt slabe sanse sa omori mai mult de 2 purici mici si bolnavi cu asta.

5. Ceea ce am spus mai sus se aplica si la diversele prafuri impotriva parazitilor externi. Incearca tu sa dai cu praf un ciobanesc mioritic intreg si vorbim dupa.

6. Din punctul meu de vedere cea mai buna metoda, si cea pe care o si folosesc sunt solutiile antiparazitare care se vand la pipeta. Te duci frumusel la farmacia veterinara, cumperi solutie suficienta (in functie de greutatea cainelui) si urmezi instructiunile. In general se aplica in spatele gatului, direct pe piele (oricat de greu iti e sa gasesti pielea sub par). Trebuie sa fii totusi atent: 2-3 zile dupa ce ai aplicat solutia cainele nu trebuie sa se ude. In plus, aceste solutii mai au si avantajul ca actioneaza impotriva mai multor tipuri de paraziti externi.


SURSAhttp://cainele-meu.blogspot.com/2008/03/cum-scapam-de-parazitii-externi.html



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 1
Nume:



anonim
Raluca ! 17 martie 2016  
Cainele meu e rasa chinezeasca , are paraziti mi-am dat seama! Prin semnele astea :
- varsa in continu sange bucati de carne
- varsa limbricii si sunt foarte mari :(
- scade din greutate ! Ce sa ii fac sa scape pentru ca mi-e frica sa moare,pentru ca pisica mea a avut la fel si in 3 zile a murit ! Ce sa ii dau sa nu moara?
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.